Våra fordon

VI kör olika typer av fordon beroende på linje, sträcka och område. Vi har fyra olika slags trafik. Stadstrafik, landsbygdstrafik, direktbussar och flextrafik.


Stadsbussar

Tätorten i Avesta, Borlänge, Falun, Ludvika och Mora har stadsbussar. Bussarna har en lågentré vilket gör att det är lätt att stiga på och av.

Landsbygdsbussar

Trafiken på landsbygden körs oftast med större bussar. En del av dem har lågentré. Annars ska det finnas en ramp eller lift för rullstolar.

På tider när få reser kan det gå mindre fordon. Ibland måste du också beställa din resa i förväg. Säg till om du reser med djur, barnvagn eller behöver bilbarnstol. Vi behöver veta det för att skicka rätt typ av fordon. 

Direktbussar

Direktbussarna går stora vägen och stannar inte på alla hållplatser. Bussarna har en högre standard. De är bättre och skönare att sitta i.  Bussen har trådlöst internet. Det finns  lift för rullstolar. PÅ länge sträckor finns WC.

Flextrafik

Flextrafik är trafik med mindre buss eller annat fordon såsom personbil eller specialfordon. Den kompletterar den ordinarie linjetrafiken. Flextrafik måste alltid beställas i förväg. Säg till om du reser med djur, barnvagn eller behöver bilbarnstol. Vi behöver veta det för att skicka rätt typ av fordon.

Senast uppdaterad: 14 juli 2022