Resan mot en bättre kollektivtrafik

Läs mer om vårt åtgärdspaket på 34 punkter och vad vi gör för att skapa en bättre kollektivtrafik.

Våra biljetter

Vilken biljett passar dig bäst? Det beror på hur ofta och hur långt du reser. Vi har olika alternativ. Här kan du se de biljetter och resekort som du kan välja bland.

Köpa biljett

Du kan köpa våra biljetter och periodkort på olika sätt. I appen eller hos ett försäljningsombud. I biljettautomaten eller e-handeln. Du kan också köpa på bussen. Välj det sätt som passar dig.

Dalatrafiks app

Köp din enkelbiljett direkt i mobilen, enkelt och smidigt! Ladda ner vår app Dalatrafik. Du kan både söka och köpa resa. Välj det betalsätt som passar dig bäst.

23 november 2023

Resanderäkning på linje 151, 152 och 153

Bussförarna i Borlänge och Falun ska göra en resanderäkning på linje 151, 152 och 153 under vecka 48.

21 november 2023

Frågor och svar om våra nya priser och zoner

När det gäller våra nya priser och zoner planerar vi just nu utifrån det uppdrag vi fått från Regionfullmäktige. Först ska ytterligare några detaljer utredas. Exempelvis ex...

13 november 2023

Ny vintertidtabell 11 december

Den 11 december byter tågen tidtabeller. Det sker också ändringar i våra busstidtabeller. Vi har effektiviserat trafiken och tagit bort turer med få eller inga resande.

17 oktober 2023

Bussarna i Säter centrum flyttar till Lagmannen

Från onsdag 25 oktober drar vi in hållplatserna vid Säter torget. Bussarna flyttas till en ny hållplats Lagmannen på grusplanen mittemot Willys.

13 september 2023

Tåg som ersätts med buss och några som är inställda

I höst ersätter Tåg i Bergslagen en del tåg med buss. Andra tåg ställs in. Det beror på att de måste frigöra kapacitet för förarutbildning på nya tåg som ska sättas i dri...