Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stäng
Sök
Svenska English

Extrainsatt skoltrafik i Falun

Efter diskussioner med Falu kommun gällande de nya tidtabellerna för landsbygdstrafiken och de väntetider som uppstår för en del av eleverna har det tagits ett beslut om att sätta in extra skoltrafik från och med måndag den 10 december.

De extra turerna är anpassade för elever vid Rönndalsskolan, Aspebodaskolan och Vikaskolan som annars skulle få väntetider på upp mot 45 minuter innan skoldagens början. Från Aspebodaskolan och Vikaskolan körs extra hemresor för de elever som skulle få motsvarande väntetid efter skoldagens slut. Det har också beslutats att sätta in extra hemresor från Svärdsjöskolan för att minska väntetiden för de högstadieelever som bor norr om Enviken.

Nytt beslut under vecka 51

Den trafik som har körts sedan den 10 december fortsätter att gå hela vårterminen. Däremot görs justeringar på morgonturen till Vikaskolan för att minska restiden för eleverna som åker från Dalvikshållet. De elever som bor i området runt Nyhyttan och Hagelsnäs kommer därför att få åka taxi till skolan, då bussen idag kör en lång omväg där för ett litet antal elever.

Utöver det kommer följande justeringar att göras:

  • Linje 247 från Hemmingsbo kommer att förlängas till Britsarvsskolan på morgonen.
  • En ny skoltur kommer att köras från Haghed, Uvnäs och Österå med omnejd till Britsarvsskolan på morgonen.
  • En ny skoltur kommer att köras från Lilltäkt och Sundborn till Svärdsjöskolan på morgonen.
  • En ny skoltur kommer att köras från Sundbornsskolan till Karlsbyheden, Blixbo och Östborn på eftermiddagen.

Den extra skoltrafiken är inte öppen för allmänheten och presenteras därmed inte heller i våra tidtabeller eller i vår reseplanerare/app. För mer information om avgångstider och hållplatser hänvisas till respektive skola.