Om webbplatsen

Välkommen till Dalatafiks webbplats. Här kan du söka din resa. Ladda ner din tidtabell och få information om våra priser och annat som berör kollektivtrafiken i Dalarna.


Upphovsrätt

Alla bilder (fotografier, kartor och illustrationer) på webbplatsen är skyddade enligt upphovsrättslagen och får inte användas utan tillstånd. Anges ingen källa är Dalatrafik upphovsman.

Om du vill använda bilderna som finns på webbplatsen vänligen kontakta marknadschef tomas.nordholm@regiondalarna.se

Kakor

Kakor är små textfiler som sparas på din dator och som innehåller information om ditt användande av en webbplats. Syftet är att du som besökare ska få tillgång till olika funktioner. Dalatrafiks webbplats använder sig av kakor.

Kakor används ofta internt i webbläsaren för att kommunicera med webbplatsen, men kan även användas för att förenkla navigering på webbplatsen. Till exempel sparas eventuella inställningar och val som görs och upprepade inmatningar slipper utföras. Ytterligare ett användningsområde är insamling av statistik över besöksfrekvensen på olika webbsidor.

Det finns två typer av kakor:

  • Sessionscookie, som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookien försvinner när webbläsaren stängs.
  • Varaktig kaka, som finns kvar på besökarens dator tills den tas bort.

Dalatrafiks webbplats lagrar inga personuppgifter i kakor och de kakor som finns är temporära och raderas då webbläsaren stängs.

Dalatrafiks webbplats använder kakor för:

  • statistikinsamling (Google Analytics)
  • att vissa funktioner ska kunna spara inställningar sessionshantering (i kommunikation mellan webbläsare och webbserver).

För att undvika kakor

För att undvika kakor måste en inställning göras i din webbläsare så att du nekas kakor eller att du får en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator. I webbläsaren kan du även välja att radera hittills skapade kakor, men detta gör att dina personliga inställningar försvinner. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats - www.pts.se (extern länk)

Senast uppdaterad: 11 mars 2021