Förändringar i tidtabellen 12/12 2021.

Den 12 december får vi ny tidtabell. Det är som alltid när vi byter tidtabell en del förändringar. De flesta linjer och turer går precis som tidigare. Fast du bör kontrollera dina resor extra noga när det är nya tidtabeller. Ändrade tider och körvägar är det på några linjer. Bland annat för att det ska vara säkrare att byta buss. Vi försöker också rätta till saker som vi fått synpunkter på från förare och resenärer.


Några av förändringarna i de nya tidtabellerna:

Avesta
Några turer på linje 32 på morgnar och eftermiddagar angör nu Källhagens industriområde.

De tidiga morgonturerna från Avesta på linje 101 startar nu från Krylbo resecentrum. Turerna i lågtrafik angör Rutboleden mot Borlänge och Rutbomossen mot Avesta.

Borlänge
Vägarbetena kring Hagavägen beräknas vara klara omkring årsskiftet. Då återgår linje 1 och 73 till den vanliga hållplatssträcknigen. Hållplatserna Vasagatan, Tångringsgatan, Masergatan och Maserhallen trafikeras igen.

Falun
Hållplatsen Bjursås SkiCenter dras in. Det finns inget bra alternativ när det gjorts nya parkeringsplatser. Resenärer får gå på och av vid hållplatsen Slogkärret.

Hedemora
Linje 261
har fått ny tur som går från Hedemora resecentrum klockan 15.15 till Tjärnan. Turen vänder och går riksväg 70 till Västerby och vidare till Hedemora. Flera kundsynpunkter har efterfrågat möjlighet att resa på eftermiddagen.

Malung-Sälen
Linje 317 får några extra turer på helgerna i samband med skidsäsongen.

Rättvik
Alla turer på linje 350 angör nu hållplatserna Karlsvik, Sågvägen Lerdal, Hantverksbyn, Altsarbyn och Bäck.

Hållplatser:
Två hållplatser byter namn. Den ena är Åselby kiosken som nu bara heter Åselby.

Den andra är Avesta Lasarett som nu heter Avesta Lasarett Krylbovägen. Detta för att bättre skilja den från nya hållplatsen Avesta Lasarett huvudentrén.

linje 212 finns en ny hållplats Jakobsberg södra.

linje 238 finns en ny hållplats Lilla dammen.

linje 239 finns en ny hållplats Clausens såg.

Senast uppdaterad: 9 november 2021