Stängda framdörrar i Ludvika och Smedjebacken

Arbetsmiljöverket har beslutat att i Ludvika och Smedjebacken så stängs framdörrarna på bussarna i området från den 13 januari. Tillsvidare ska du stiga på i bakdörren när du åker buss i Ludvika och Smedjebacken. Det gäller även vissa turer på linje 213 och 296 som går mellan Ludvika och Borlänge. Som alltid gäller att du måste ha en giltig biljett när du åker med oss. Vad som gäller när framdörren är stängd kan du läsa om här.

Du kan inte köpa biljett ombord på bussen med betalkort.


Vi hänvisar i första hand alla köp av enkelbiljetter till vår app. Biljetten i din app kan du söka och köpa 14 dagar i förväg. Om du köper en tätortsbiljett i Ludvika  börjar biljetten gälla direkt vid köpet. I appen kan du också betala din biljett med Swish eller faktura från Klarna.

Du kan också köpa enkelbiljett hos våra försäljningsombud eller biljettautomater. Våra biljettautomater finns i Borlänge på Stationsgatan,  Hedemora resecentrum, Ludvika resecentrum och Mora resecentrum. Tänk på att biljetten du köper där gäller direkt så där kan du inte köpa enkelbiljetter i förväg som i vår app. 

Du kan även köpa enkelbiljetter för resor med Dalatrafik på sj.se (extern länk)

Du kan inte köpa biljett ombord på bussen med reskassa.


Du kan använda din reskassa som vanligt om du köper enkelbiljett hos våra försäljningsombud eller i biljettautomater.  Den reskassa du har kvar på kortet kan du använda som vanligt igen när vi öppnat framdörrarna för påstigning igen.

Du kan resa på ditt periodkort. Det måste vara aktiverat.


Du kan inte registrera resan i biljettmaskinen men det är bara att kliva på utan att visa upp det. Om din periodbiljett inte är aktiv kan något av våra försäljningsombud hjälpa dig att aktivera den. Detta går också att göra i våra biljettautomater.

Ny period kan du också ladda i vår e-handel, hos våra försäljningsombud eller i våra biljettautomater.

Senast uppdaterad: 13 januari 2022