Betala med autogiro

Reser du regelbundet under en längre period rekommenderar vi 30-dagars periodkort med autogiro. Resekortet laddas automatiskt varje månad och på ett år får du två kostnadsfria månader.


Betala tio månader, res i tolv

Autogiro är ett sätt att betala. Ditt periodkort fylls på med en ny period automatiskt varje månad. Du väljer själv hur länge du vill ha autogiro, vi har ingen minimumtid som du binder upp dig på.

När du har betalat tio månader får du två månader kostnadsfritt. Du kan inte ändra korttyp för frimånaderna. 

Senior Smart går inte att köpa med autogiro.

Seniorkortet med autogiro

Du kan även dela upp betalningen av ditt Seniorkort med autogiro. Observera att Seniorkortet är ett årskort. Med autogiro delar du upp din betalning på 12 månader.

Reglerna med uppsägning och fria månader gäller inte när du betalar ditt Seniorkort med autogiro!

Ansök om autogiro

För att betala med autogiro behöver du göra en ansökan. Ansök senast den 15:e i månaden innan du börjar resa. Kortet gäller från den 1:a i månaden efter. Om du ansöker efter den 15:e kan du börja resa på kortet den 1:a i nästkommande månad. Till exempel: får vi din anmälan 16 mars får du ett kort som börjar gälla den 1 maj.

  • Digital ansökan - extern länk till Bankgirocentralen (BankID krävs)
    Via länken kommer du till Bankgirocentralen. När du fyllt i din ansökan så skickas uppgifter till din bank. De gör sen autogirodragningar från ditt konto. Vi får uppgifter om vilket kort du beställt och skickar hem det till dig. 
  • Analog ansökan (Skriv ut, signera och skicka ansökan till oss)

Tack för du använder autogiro!  Om du behöver hjälp så kontakta vår kundservice.

Telefon: 0771-95 95 95
Telefontid: vardagar kl. 7.00-18.00 
E-post: kundservice@dalatrafik.se

Täckning på kontot

Se till att det finns ett tillräckligt stort belopp på kontot för betalning på förfallodagen. Om det inte gör det får betalningsmottagaren göra ytterligare uttagsförsök under de kommande vardagarna, som får omfatta högst en vecka.

Om du tappar bort ditt kort

Vi erbjuder ”tappa-bort-garanti” i händelse av att du tappar bort ditt kort. Kontakta vår kundservice så spärras ditt kort och du får ett nytt kort hemskickat till dig.

Om du tappar bort ditt kort mer än tre gånger under ett år debiterar vi dig 100 kronor per tillfälle. Pengarna dras från ditt konto.

Säg upp autogiro

Om du slutar att resa kollektivt eller ändrar dina resvanor säger du enkelt upp ditt autogiro. Meddela oss senast den 15:e i månaden så slutar kortet gälla vid innevarande månads utgång.

Fält med * är obligatoriska.

Senast uppdaterad: 20 september 2021