Svenska English

IBLAND BEHÖVER DU BOKA DIN RESA

Flextrafik
Flextrafik är trafik med mindre buss eller annat fordon (personbil eller specialfordon). Den kompletterar den ordinarie linjetrafiken med buss. Flextrafiken är alltid anropsstyrd och måste beställas i förväg.

Flextrafik kan antingen gå som en ordinarie buss från bestämda hållplatser eller så hämtar den dig vid din hemadress. I Borlänge, Hedemora och Ludvika finns en särskild flextrafik som går i tätorterna.

Anropsstyrd tur i linjetrafik
En tur på landsbygdsbussarna kan också vara anropsstyrd. Det gäller främst på de tider då det är få som åker. Om den resa du sökt innehåller anmärkningarna F eller X så är turen anropsstyrd och ska beställas. 

Boka Flextrafik eller anropsstyrd linjetrafik
Din resa med Flextrafik beställer du hos Beställningscentralen och anropsstyrd linjetrafik beställer du hos Beställningscentralen eller via vår APP Dalatrafik. Läs mer

En Frexresa eller anropsstyrd tur ska oftast beställas senast 2 timmar innan avgång. Ska du resa före klockan 08:00 behöver vi din beställning senast klockan 18:00 dagen före.

För att vi ska skicka rätt slags fordon behöver vi veta hur många ni är som ska resa och om du reser med småbarn eller husdjur. Berätta därför när du beställer din resa om det är fler än du som ska resa, om du har barnvagn, om du behöver bilbarnstol eller att du har med dig ett husdjur.

Ring Beställningscentralen på tel 0774 - 44 00 00.