Svenska English

Seniorkortet

Seniorkortet kan köpas via Dalatrafiks kundservice i Borlänge, 0771- 95 95 95.

Seniorkortet gäller från den dag du fyller 65 år. Kortet är ett årskort och kan inte avbrytas under pågående period. Kortet gäller för obegränsat antal resor i hela länet och viss trafik över länsgräns*. Seniorkortet är inte personligt och kan därför användas av flera personer, dock inte samtidigt.

Du kan köpa kortet på två vis, delbetalning via autogiro 290/mån eller hela beloppet på en gång 3480 kr mot faktura.

Faktura

Ring och beställ ditt kort via vår Kundservice (0771-95 95 95). Vi skickar hemkortet till dig tillsammans med en faktura.

Autogiro

Skicka in din ansökan om Seniorkort autogiro till Dalatrafik så att vi har den senast den 15:e i månaden innan du vill börja resa. Kortet börjar då gälla från den 1:a i månaden efter. Får vi in din ansökan efter den 15:e så får du vänta till den 1:a i nästkommande månad. D v s får vi din anmälan den 16 mars så skickar vi ut ett kort som börjar gälla den 1 maj.

Om du inte har täckning när banken ska dra månadskostnaden från ditt konto?
Månadskostnaden dras i efterskott från kontot den 28:e i respektive månad, då måste det finnas pengar på ditt konto. Det görs tre försök att dra pengar från ditt konto: den 28:e, 29:e och den 30:e. 
Får vi inte in våra pengar efter dessa försök skickar vi ett brev till dig. Vi berättar att vi gjort tre försök att dra pengar från ditt konto men misslyckats. Ditt kort kommer att spärras omgående så att det inte går att använda

Om du återigen vill betala ditt kort via autogiro, så krävs en ny ansökan och nytt medgivande. Du har rätt att göra tre försök med autogiro inom en tolv månaders period.

Om du tappar ditt kort
Om du tappar bort ditt kort så erbjuder vi tappa-bort-garanti. Kontakta vår kundservice, telefon 0771-95 95 95, så spärrar vi ditt kort och ett nytt kort skickas hem till dig. Om du tappat bort ditt kort mer än tre gånger under ett år kommer vi dock att debitera dig en kostnad på 100 kronor per tillfälle. En summa som dras från ditt konto. 

Seniorkort  är subventionerade årskort som normalt inte återlöses. Vid reklamation görs dock en prövning. Om synnerliga skäl föreligger – dödsfall, sjukdom och dylikt kan efter prövning återstående värde ersättas.

Spar kvittot
Vid tågresor ska du kunna visa upp det kvitto som fås vid köp och laddning. Kvittot behövs också om du reser med utomläns busstrafik där våra Resekort gäller.

*Dalatrafiks Resekort laddat med perioderna Län, Senior, Upp till 20 samt Period Resekort Företag län gäller på följande sträckor utanför länet:
39 Falun–Edsbyn (körs av Dalatrafik och X-trafik)
46 Mora–Tandsjöborg (körs av Länstrafiken Jämtland)
141 Mora–Edsbyn
209 Malung–Värnäs (körs av Dalatrafik och Värmlandstrafik)
361 Grängesberg–Kopparberg (körs av Länstrafiken Örebro)
361 Smedjebacken–Fagersta
362 Smedjebacken–Hedkärra
Det gäller dessutom på:
500 Avesta–Krylbo (körs av VL)
Vid resa med linjerna 39 (de turer som körs av X-trafik), 45, 209 (de turer som körs av Värmlandstrafik), 361 (till Kopparberg) och 500 måste du också kunna visa upp ditt laddningskvitto.

Du kan  ner ladda din folder här. Fyll i, skriv ut och skicka in den till oss.

Observera att posten inte godkänner att du skriver svarspostadressen för hand. Skriv ut broschyren dubbelsidigt eller tejpa ihop fram och baksida.